Iğdır’ın Melekli Beldesi’nde 1967 yılında dünyaya geldi. Çiftçi bir ailenin en küçük çocuğuydu. Çocukluğu Aras’ın kıyısında Türk dünyası hasretiyle geçti.
İlk ve orta öğrenimini Iğdır’da tamamlayan Oğan, zor şartlarda hem çobanlık yapıp, hem çeşitli işlerde çalışıp hem de temel eğitimini Iğdır’da tamamladı.
1989 yılında Marmara Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitede, 1992 yılında Mali Hukuk/Bankacılık alanında “Azerbaycan’da Ekonomik ve Mali Sektörün Yapısal Analizi” başlıklı tez ile yüksek lisansını tamamladı. Daha sonra 2009 yılında, Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi MGİMO’da Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi bölümünden doktora derecesini aldı.
Üniversite hayatı boyu Türk dünyasının sesi olmayı ihmal etmedi. Sovyet Rusya’nın Türk dünyasına karşı saldırıları devam ettiği sırada, 20 Ocak Katliamı sebebiyle Taksim Meydanı’nda Türkiye’nin en büyük mitingini düzenleyen o genç; Sinan Oğan’dı.
Ebulfez Elçibey ile ilk görüşmesini Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği dağılmadan gerçekleştiren Oğan, Azerbaycan’ın bağımsızlığı sonrasında bir süre Elçibey’in Cumhurbaşkanlığı ofisinde çalıştı.
1992 ile 2000 yılları arasında Azerbaycan’da Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Türk Dünyası İşletme Fakültesi’nde Dekan Vekilliği ve Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Aynı dönem TİKA Azerbaycan temsilciliği görevini de eş zamanlı yürüttü.
Günümüzde ülkemizin en önemli stratejik analiz ve düşünce kuruluşlarından birisi olan TÜRKSAM’ı 2004 yılında kurdu ve kurumun başkanı olarak ekranlarda yer almayı sürdürdü. Kurum bünyesinde halen ekonomi, dış ilişkiler ve güvenlik sorunlarına dair ulusal düzeyde etkisi bulunan araştırma çalışmalarına devam edilmektedir.
2006 yılından itibaren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye dış politika ve güvenlik konularında hazırladığı rapor ve analizlerle bilgi desteği sağlayan Oğan; Sayın Devlet Bahçeli’nin davetiyle 2011 tarihinde memleketi Iğdır’dan milletvekili adayı gösterildi. AKP ve HDP’yi ezici bir şekilde geçerek Milliyetçi Hareket Partisi’nin 2011 yılı seçimlerinde birinci olduğu tek ilden vekil seçilerek meclise girdi.
2015 yılında Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan adaylığını açıkladı. Mahkemece iptal edilen kurultay çalışması sonrası partisinden 2 defa ihraç edildiği halde gelen tekliflere rağmen herhangi bir partiye geçiş yapmadı, yeni bir parti de kurmadı. Partisine ve mücadelesine sadık kalacağını açıkladı.
Güncel olarak hem TÜRKSAM Başkanlığı görevini sürdürmekte ve hem de son dönemdeki siyasi çalışmalarına Türk milliyetçiliği ülküsü doğrultusunda ve Türk milliyetçilerini cumhurbaşkanı adaysız bırakmayacağını ifade ederek devam etmektedir.
Hiç yorum yok
Yorum Gönder