Onay Şahin

Hiç yorum yok

1981 yılında Çaykara’nın Şahinkaya Köyünde dünyaya geldi. İlk ve orta öğretimini Trabzon’da, liseyi ise Gümüşhane’de tamamladı. 2003 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun oldu. 

Burdur’da yaptığı vatani görevinin ardından yine annesinin ‘Oğlum devletin kapısına bir anahtar uydur’ telkinleriyle tekrar üniversite sınavına hazırlanan Onay Şahin girdiği bu sınavda da başarı gösterdi ve Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü’nü kazandı. Şahin, 2008 yılında bu bölümü de başarıyla bitirdi. 

4 çocuklu ailenin en küçük bireyi olan Onay Şahin adının ‘Onay’ olmasının ilginç hikayesini de anlattı. 10 aylık olarak doğduğu için Trabzon’daki Doğum Hastanesi doktorları tarafından kendisine Onay adı verildiğini belirterek, 7 kilo ağırlığında tombul bir bebek olarak dünyaya geldiğini söyledi.

Müzik çalışmalarına 12 yaşında babasının hediye ettiği bir kemençe ile başlayan Onay Şahin yüksek öğrenimi sırasında bir süre solistlere kemençe sanatçısı olarak eşlik etti. Bu sırada derleme faaliyetlerine devam etti. 2007 yılında ‘Onayli Kaydeler’, adlı ilk albümünü piyasaya süren Onay Şahin bu albümle müzik piyasasında kendisine yer edindi. 

Yurt içi ve yurt dışında çok sayıda konser, festival, özel gece ve etkinlikte sahne alan Onay şahin derleme faaliyetlerine ve müzik çalışmalarına İstanbul’da devam ediyor. Yaz aylarını Çaykara’da geçiren Onay Şahin yerel kültüre olan ilgisiyle de tanınıyor.


Hiç yorum yok

Yorum Gönder