Şahan Gökbakar

Hiç yorum yok


Şahan Gökbakar 22 Ekim 1980'de İzmir'de dünyaya geldi. Babası Osman Selçuk Gökbakar, Şahan’ın 8. yaş gününde, 22 Ekim 1988'de bir trafik kazasında hayatını kaybetti. Bu nedenle Gökbakar okul hayatına Ankara’da başladı ve ilk, orta, lise öğrenimini ODTÜ Koleji’nde tamamladı.

1998 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü’ne 350 kişi arasında ilk dörde girerek başlayan Gökbakar, bu bölümden 2002 yılında mezun oldu.

Mezuniyetten sonra İstanbul’a yerleşen Gökbakar, bir süre çeşitli reklam seçmelerine katılarak şansını denedi. Hazırladığı “Zıbın” isimli program 31 Aralık 2003’te TV8’de yayınlandı.

Çoğu reklam ve olayları mizah ile düşünceyi birleştirerek mizahi bir dille yorumladıkları Zıbın programı, izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. Daha sonra TRT 1’de pazar günleri canlı yayınlanan “7. Gün” programında beş hafta boyunca sunuculuk yaptı.

2004 yılında sunuculuk görevini Kamil Güler’den devraldığı “Zoka” isimli gizli kamera yarışma programının sunuculuğunu ve oyunculuğunu yapmaya başladı. Zoka programı TV8 ve Show TV'de olmak üzere 13 bölüm devam etti.

Zoka’dan sonra 2005 yılında önce TV8'de başlayıp ATV’de devam eden “Dikkat Şahan Çıkabilir” isimli antimedya-skeç şovunu, Alper Mestçi ile beraber hazırladı.

Özellikle yaptığı Recep İvedik ve Küçük Oskar tiplemeleriyle büyük ilgi çekti. Kariyerine 2006 yılında NTV’de yayınlanan “Leyt Nayt Şov: Kime Diyorum Ben” adlı reality show programı ile devam etti. 2006 yılında o dönemki sevgilisi Doğa Rutkay'ın başrolde olduğu “Gen” isimli korku-gerilim filminde konuk oyuncu olarak yer aldı.

Son dönemlerde Instagram hesabında İrem Derici, Uğur Işılak, Sezen Aksu gibi ünlülerin taklitleriyle büyük beğeni toplayan Gökbakar, 2014 yılında Recep İvedik serisinin 4. filmini vizyona soktu. Acun Ilıcalı'nın Survivor programına katılan karakterin yaşadığı maceraları, 20 haftada 7.369.098 kişi izledi. Bu film, kendinden 3 ay önce vizyona giren ve Türkiye'de en çok izlenen film unvanını kazanan 6.980.070 kişinin izlediği Düğün Dernek filminin rekorunu da egale etmiş oldu.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder