Hasan Basri Velioğlu

Hiç yorum yok

1963 yılında Rize Fındıklı'da doğdu. İlkokulu Fındıklı'da, orta öğrenimini İstanbul'da, yüksek öğrenimini Bursa Uludağ Üniversitesi'nde tamamladı. 

1996 yılında itibaren Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Göz Hastalıkları uzmanı olarak görev yaptı. 2001 – 2003 yılları arasında memleketine dönerek Rize Devlet Hastanesinde hemşehrilerine hizmet verdi. 2003’de tekrar Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine geri döndü. 2007’de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Bankasında tıbbi direktörlük eğitimi alarak Haseki Göz Bankasına tıbbi direktör olarak atandı. 

2008 yılından itibaren Rize 82.Yıl Devlet Hastanesi'nde Başhekim olarak hizmetine devam etti. 2009’da Rize Devlet Hastanesinde Kurucu başhekim olarak görevlendirildi. Başhekimliği döneminde sağlık hizmeti talebinde bulunan tüm hasta ve yakınlarının memnuniyetinin temel alarak hizmet standartlarını yükseltti. İkinci basamak yenidoğan ve erişkin yoğun bakım ünitesi kurarak diğer illere hasta sevkini azalttı. Rize Devlet Hastanesi Başhekimliklik görevi süresince Rize Devlet Hastanesi'nin Rizeli hemşehrilerimizin beklentilerini sağlayacak donanım ve işlevselliğe kavuşması için canla başla çalıştı. 

10 Mart 2011 tarih itibariyle Rize Ak Parti Milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa edip aday adayı olduktan sonra tekrar Rize Devlet Hastanesi Başhekimlik görevine döndü. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanlığıda Yapan Velioğlu, şuan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı olarak görev almaktadır.

Velioğlu, evli ve iki çocuk babası olup Fransızca bilmektedir. 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder